Paarden

 

Gedragsproblemen bij paarden

Trauma’s bij paarden, kunnen met healing worden verwerkt.  Tot nu toe zag ik altijd dat een paard weer goed in balans kwam.

Problemen in een kudde (voor coaches)

Het voelen van verbindingen en verstrikkingen is een specialisme van mij. Voor paarden van paardencoaches, die werken met één groep paarden,  zien behandelingen er daarom anders uit. Een coach gebruikt de paarden, die samen een kudde vormen, voor de heling van mensen. Als één paard klachten heeft, is het mogelijk dat de oorzaak ergens anders ligt. Paarden dragen voor elkaar en voor degene die hen leidt.

Als klachten, na wat je al gedaan hebt, blijven bestaan, is de kans aanwezig dat er sprake is van een verstrikking.

Staart- en maneneczeem

Staart- en maneneczeem of zomereczeem, is een heel nare aandoening voor een paard. Voor degenen die een paard met staart- en maneneczeem hebben, is het meestal tobben. De meeste paarden worden ingepakt met een kleed, om ze tegen de knutten te beschermen. Een paard met staart- en maneneczeem of zomermaaneczeem is overgevoelig voor speeksel van de Culicoïdes Robertii mug (knut). Deze paarden hebben zoveel last van jeuk, dat ze onophoudelijk schuren. Hierdoor ontstaan geïrriteerde plekken op de huid, die tot bloedens toe open worden geschuurd. Het zijn vooral de manen en de staartwortel, waar de paarden jeuk hebben. Na lang onderzoek doen, zijn een aantal  paarden helemaal vrij van eczeem.
Ze droegen vorig zomer geen kleden meer, om hun manen te beschermen. Hun manen groeiden weer en zien er weer goed uit.

Het behandelen van het energieveld is essentieel gebleken in de behandeling. Er is eén behandeling is nodig om het energieveld te herstellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling bestaat uit healing, massage en een essentiële olie van Young Living

  • Healing: Misschien ken je het gevoel dat er iets is met iemand, zonder dat je het kunt weten. Er wordt wel gezegd:’Het voelde zo zwaar’ of ‘ik kreeg de rillingen toen ik het zag’.  Wat je dan voelt, is het energieveld.
    Als het energieveld rond de manen en staart van een paard is verstoord, krijgt het staart-, en maneneczeem.  Met healing breng je dit weer in balans.
  • Massage: Afvalstoffen, die vrijkomen met de healing, kunnen door massage gemakkelijker worden afgevoerd.
  • Essentiële olie

Voor praktische informatie zie tarieven.

De behandeling is niet belastend voor het paard.

Paarden, die na een behandeling in de zomer van 2017, genezen zijn van maaneczeem.