Paarden

Paarden zijn grote leraren voor mensen. Ze leren ons geduld, eerlijkheid, Respect, onvoorwaardelijke liefde, verantwoordelijkheid, waarheidsgetrouw zijn en luisteren. Een paard leert ons te focussen, waardoor we onze creatieve kanten meer gaan ontdekken.
Healing gaat over energie. Er is nu ook wetenschappelijk bewijs dat alles uit energie bestaat. De energie kan stromen of bijna stil staan. Ook een paardenlichaam en het veld om het paard bestaat uit energie. Healing van een paard werkt daarom ongeveer hetzelfde als healing van mensen.
Jaren heb ik met mensen gewerkt in een praktijk voor healing en biodynamische therapie. In 2017 kwamen de paarden in mijn leven toen ik ontdekte,  dat staart- en maneneczeem ook met een verstoring in het energieveld te maken heeft. Als paardenfluisteraar behandel ik paarden met deze aandoening.

Staart- en maneneczeem

Staart- en maneneczeem of zomereczeem, is een heel nare aandoening voor een paard. Voor degenen die een paard met staart- en maneneczeem hebben, is het meestal tobben. De meeste paarden worden ingepakt met een kleed, om ze tegen de knutten te beschermen. Een paard met staart- en maneneczeem of zomermaaneczeem, is overgevoelig voor speeksel van de Culicoïdes Robertii mug (knut). Deze paarden hebben zoveel last van jeuk, dat ze onophoudelijk schuren. Hierdoor ontstaan geïrriteerde plekken op de huid, die tot bloedens toe open worden geschuurd. Het zijn vooral de manen en de staartwortel, waar de paarden jeuk hebben. Na lang onderzoek doen, zijn een aantal  paarden helemaal vrij van eczeem.

Eén behandeling is voldoende  en bestaat uit healing en massage. Voordat het paard de behandeling kan krijgen moet het eerst ontgiften met heilaarde. Hier geef ik advies over.

  • healing: Misschien ken je het gevoel dat er iets is met iemand, zonder dat je het kunt weten. Er wordt wel gezegd:’Het voelde zo zwaar’ of ‘ik kreeg de rillingen toen ik het zag’.  Wat je dan voelt, is het energieveld.
    Als het energieveld rond de manen en staart van een paard is verstoord, krijgt het staart-, en maneneczeem omdat de knut dit voelt.  Met healing breng weer balans.
  • healing op afstand
  • massage: Afvalstoffen, die vrijkomen met de healing, kunnen door massage gemakkelijker worden afgevoerd.

De behandeling is niet belastend voor het paard.

Dit is Rembrandt. Hij is genezen van staart- en maneneczeem.

Gedragsproblemen bij paarden

Met moeilijk gedrag van paarden heb ik hele goede ervaringen. Getraumatiseerde paarden met angstig gedrag, vertoonden weer natuurlijk gedrag en gingen er beter uitzien. Ik help om de oorzaak van een gedragsprobleem te achterhalen, waarna het paard de healing kan krijgen. Tijdens een healing zal het paard in de gelegenheid gesteld worden om weer rust en harmonie in het lichaam te krijgen. De negatieve energie en de stress kan het paard door de behandeling loslaten en daardoor zal hij/zij zich weer prettiger voelen.

Paarden zijn gevoelige dieren. Lichamelijke en mentale problemen hebben vaak een emotionele oorzaken. Met healing kan een paard weer in balans worden gebracht. Trauma’s  kunnen met healing worden verwerkt.