Staart- en maneneczeem

Staart- en maneneczeem of zomereczeem, is een heel nare aandoening voor een paard. Voor degenen die een paard met staart- en maneneczeem hebben, is het meestal tobben. De meeste paarden worden ingepakt met een kleed, om ze tegen de knutten te beschermen. Een paard met staart- en maneneczeem of zomermaaneczeem, is overgevoelig voor speeksel van de Culicoïdes Robertii mug (knut). Deze paarden hebben zoveel last van jeuk, dat ze onophoudelijk schuren. Hierdoor ontstaan geïrriteerde plekken op de huid, die tot bloedens toe open worden geschuurd. Het zijn vooral de manen en de staartwortel, waar de paarden jeuk hebben. Sinds 2017 behandel ik paarden met staart- en maneneczeem en meerdere paarden zijn genezen.

Dit is Rembrandt. Hij is genezen van staart en maneneczeem

Eén behandeling is voldoende  en bestaat uit healing en massage. Voordat het paard de behandeling kan krijgen moet het eerst ontgiften met heilaarde.

Hoe ziet een behandeling eruit?

  • healing van manenkam, staart en/of de chakra’s waar de paarden last hebben.
    Als het energieveld rond de manen en staart van een paard is verstoord, krijgt het staart-, en maneneczeem omdat de knut dit voelt.  Met healing breng weer balans.
  • healing op afstand
  • nekmassage: Afvalstoffen, die vrijkomen met de healing, kunnen door massage gemakkelijker worden afgevoerd.
  • heilaarde

Over healing: Misschien ken je het gevoel dat er iets is met iemand, zonder dat je het kunt weten. Er wordt wel gezegd: ’Het voelde zo zwaar’ of ‘ik kreeg de rillingen toen ik het zag’.  Wat je dan voelt, is het energieveld.

De behandeling is niet belastend voor het paard.