Home » Blog » Heel maken » Poets for love initiatief

Poets for love initiatief

door | 18 apr, 2021 | Heel maken

Poets for love door Ellen Joling 

Je zou maar oud zijn en wekelijks de kerkdienst bezoeken. Je zou maar elke maand bezoek krijgen van de dominee, aan wie je je echte verhaal kan vertellen. En je zult elke zaterdag maar uitzien naar de koffietafel na kerktijd, na een moeilijke week…
en het verdwijnt.

Je zult maar jong zijn en niet eens weten wie er bij je in de klas zit, omdat jij er niet meer welkom bent en opgebrand thuis zit. Je zult het maar meemaken dat je naasten je ook nog in deze staat zien en ook niets kunnen doen.

Mensen zijn de weg kwijt. Hoe kunnen we helpen en weer omkeren? Kunnen we onze ouders, ooms en tantes en oudere vrienden, jongeren en kinderen steunen nu zij in de steek zijn gelaten?
Het is wat. Wat een last moet het zijn als je heel veel van de ander houdt en je bent bang. Mogelijk kunnen wij iets doen!

Ik heb iets bedacht wat we met elkaar kunnen doen en ik wil het organiseren. Voor dit initiatief hoop ik dichters te vinden die een gevoelige snaar kunnen raken met oprechte gedichten die ontspringen uit de ziel. Je hoeft geen professioneel dichter te zijn, je kán meedoen als je een diepe boodschap hebt.

Verzorgingshuis of studentenflat
het is één pot nat.

Hier wonen de oude mensen
ieder op een eiland
dromend van visite

Hier wonen de jonge mensen
in bubbels
dromend van chillen.

Hier wonen volwassen mensen
ze durven niet
of toch?
– Ellen

Ik houd van zachtheid maar ook van duidelijkheid en zo zijn mijn gedichten. Maar iedereen heeft een andere stijl om een zielsboodschap te uiten. Als je gedicht vanuit je diepte komt, kwets je niemand maar breng je jouw zorgen naar buiten. Of misschien ben je heel positief en kan je met deze kwaliteit iemand raken. Vanuit jouw eigenheid met je geschiedenis die je gemaakt heeft tot wie je bent, ben je welkom als dichter in dit kleine project.

Praktisch
Als je een gedicht wilt maken dan is het belangrijk het thema in gedachten te houden. En ik weet dat er veel meer zorgen leven maar het thema van deze verzameling is de liefde van volwassen mensen voor kinderen, jongeren en ouderen die nog niet de mogelijkheid hebben of niet meer de mogelijkheid hebben om voor zichzelf op te komen. We willen iets raken met woorden die op een andere manier binnenkomen dan discussie of weerstand bieden. Een gedicht kan dit en het wordt onze missie mensen te raken in hun ziel, zodat zij zichzelf weer gaan voelen en weer durven te vertrouwen op zichzelf.
Schrjif je gedicht en stuur het naar me toe en wie weet wordt het wel gepubliceerd. Je mailt het naar jolingellen@gmail.com met de aanhef, Poets for love.

Geef het door, door dit bericht verder te verspreiden.

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

De praktijk nu

De praktijk nu

DE PRAKTIJK NU Er is wel wat veranderd de laatste tijd en ik ben heel blij met het resultaat. Ik verkoop sinds kort zelfs edelstenen en via het pad...

Lees meer

ZEGT HET VOORT

De maatregelen waar we al lang mee te maken hebben schaden onze gezondheid en het milieu. We lezen en horen niet anders dan over gevaar, terwijl de...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin