Staart- en maneneczeem bij paarden

Staart- en maneneczeem bij paarden

Ik ga weer beginnen met het geven van behandelingen aan paarden die lijden aan staart- en maneneczeem of zomereczeem. Vorige week merkten we dat het zomaar warm kan zijn in deze tijd van het jaar en warmere temperaturen kondigt ook weer de tijd aan, waar insecten actief worden. Een paard die gevoelig is voor deze hele nare aandoening is allergisch voor het speeksel van een klein insect, de knut. De knut is een nuttig insect, maar voor veel paarden een last. Want paarden die allergisch zijn (je herkent het in de zomer als paarden helemaal zijn ingepakt ter bescherming) kunnen zich tot bloedens toe verwonden door het schuren van de jeuk. Dit is voor veel van deze paarden een lijden, waar ik hoop ze van te kunnen verlossen. Maak even een afspraak als je meer wilt weten en in een omtrek van maximaal 30 kilometer van de stad Groningen woont.

De praktijk nu

De praktijk nu

DE PRAKTIJK NU

Er is wel wat veranderd de laatste tijd en ik ben heel blij met het resultaat. Ik verkoop sinds kort zelfs edelstenen en via het pad van de edelstenen kwam ik opnieuw in contact met fijne mensen. We kunnen elkaar versterken en dat is iets wat in deze tijd wel nodig is. Ook met Anita Pardijs is er een mooi contact ontstaan en als het nodig is dan kan ik vrouwen doorsturen naar Anita. Zo helpen we elkaar en samen weer veel meer mensen. Therapie met paarden is leuk om te geven en ik heb nog genoeg plek hiervoor op het land van Marten in Opende. Het is voorjaar en de tijd om buiten met paarden te werken komt eraan. Het is naast de inzichten en de healingen die je krijgt ook Genieten. Vooral als de zon lekker schijnt of wanneer er mooie luchten zijn. Maar ook als het koud is kun je je hier op kleden. Met verwondering kijk ik vaak naar processen die opgang kunnen komen wanneer ik mensen op een natuurlijke manier behandel. In de gesprekken, wordt inzichtelijk wat er speelt, en wat je lichaam te vertellen heeft. Niet door uitgebreid te praten maar door contact te maken met je ziel, kun je je bevrijden van oude ballast. Verlichting van klachten kan dan ervaren worden als bijzonder, maar eigenlijk is het zo natuurlijk, dat we bijna vergeten zijn dat het lichaam dit vermogen in zich heeft.https://vrijeenergiewijze.nl/edelstenen-essentiele-olien-advies/

Links

Edelstenen/essentiële oliën advies

Therapie met paarden

23 maart

De zon schijnt en de lucht is helder blauw vanochtend.
Vraag je elke ochtend even af::
– Wat heb ik gedaan om een ander te helpen?
– Heb ik vertrouwen gegeven of angst gezaaid?
Een fijne dag Ellen

 

Zorgmedewerkers VERENIGD

De link naar; Zorgmedewerkers VERENIGD 

Een groep verpleegkundigen en verzorgenden die hun stem laten horen. Ze komen uit vele sectoren van de gezondheidszorg en maken zich zorgen over de gevolgen van alle maatregelen op het algeheel welbevinden en fysieke gezondheid van de samenleving.

De klimaatdichters – wij schrijven de aarde niet af

Wij, de klimaatdichters, vinden dat het hoog tijd is dat de beleidsmakers wakker worden en in actie schieten. Daarom stuurden we op woensdag 13 januari onze bundel ‘Zwemlessen voor later’ met een inleidende brief naar vijf Vlaamse en vijf Nederlandse politici. Op basis van hun bevoegdheden kozen we in België voor Alexander De Croo, Tinne Van der Straeten, Hilde Crevits, Zuhal Demir en Wouter Beke. In Nederland richten we ons pleidooi naar Mark Rutte, Carola Schouten, Mona Keijzer, Eric Wiebes en Paul Blokhuis. De brief vindt u hieronder.

Geachte Mevrouw/Mijnheer de minister,

Het moet geen eenvoudig jaar zijn geweest om te regeren. De hele wereld lag vastgeketend aan een onbekend virus. We moesten allemaal improviseren, onszelf opnieuw en opnieuw uitvinden. Hopelijk hebben we er iets van geleerd. Over evenwicht. Over wat we echt belangrijk vinden: gezondheid, ademruimte, speelruimte, contact met elkaar. Over een stap naar achteren durven zetten om te overzien hoeveel plaats we innemen, hoeveel wij denken te mogen aanraken. We kunnen niet verwachten dat mensen gezond blijven in een wereld die we ziek maken. Mensen zullen nooit gelijkwaardig behandeld worden in een systeem dat zo ingericht is dat we onze rijkdom van een ander moeten stelen. Het moet anders. We moeten vragen durven stellen bij onze levensstijl, minder snel en minder overheersend durven leven. Maar daarvoor hebben we u nodig. Het is tijd dat ook de beleidsmakers het warm voelen worden onder de voeten. Dit is meer dan een hittegolf of winter zonder sneeuw. Wij komen in actie, u ook?

Wij zijn de klimaatdichters, een snelgroeiende beweging van meer dan 170 Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Naar het voorbeeld van Poets for the planet strijden wij met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld. Wij sturen u onze eerste worp toe, onze bundel Zwemlessen voor later, waarin we via de kracht van taal mensen bewust willen maken. We hopen dat onze woorden – lyrisch over de natuur en ziedend over de destructie – ook u aan het denken zetten. Of beter nog: u doen discussiëren met uw collega’s die we het bestuur van ons kleine land hebben toevertrouwd.

U mag ons in de toekomst vaker aan uw spreekwoordelijke deur verwachten. Klimaatmoeheid wordt vaak in de mond genomen, maar waarom praten we niet over ‘klimaatmoedigheid’? Wij, de burgers, verliezen energie door het uitstel en afstel van maatregelen terwijl het tipping point van 1,5°C nadert. We vinden het gepingpong van de individuele en collectieve schuldvraag niet zo’n innovatieve sport. We willen een beleid dat inziet dat iedereen een steentje wil en moet bijdragen, dat alleen zo de put waar we onszelf hebben ingegraven gedicht kan worden. We willen leiders die inzien dat de keuze tussen planeet en profijt geen keuze is. We willen politici die de poëzie begrijpen van reduceren, recupereren, recycleren en repareren. We willen groene uitzichten, weg van roofbouw, weg van aardgas. We willen dat er plaats is voor wie uit andere landen is weggedreven door trage klimaatbeleidsvoering. Een toekomst waarin we eten en weten dat het voedsel niet giftig is, waarin de vos van bos naar bos kan sluipen, waarin we verbonden zijn door groen vervoer, niet door grijze autobanen en belastingvrije vliegtuigvluchten. We willen een beleid dat luistert naar ecosystemen, omdat zij de taal van geven en nemen wel begrijpen. Een beleid dat gehoor geeft aan burgerbewegingen en kansengroepen, omdat we iedereen mee moeten hebben en omdat zij de weg kunnen tonen. Het kan eenvoudig zijn: je moet iets zaaien om het te laten groeien.

Kortom, wij vragen actie, laat de symboliek maar aan ons.

De klimaatdichters – wij schrijven de aarde niet af

Wat een glimlach vermag

Hij kost niets maar brengt veel teweeg.
Hij schiet voorbij in een flits maar
de herinnering eraan blijft soms
voor altijd. Toch laat hij zich niet kopen,
lenen of stelen.

En als ik te moe mocht zijn je
een glimlach te schenken. Wil je er alsjeblieft
een van jou achterlaten.

Want niemand heeft een glimlach zo nodig
als wie er geen meer te geven overheeft.

– Emelda Tshuma

Edelstenen-advies voor kinderen

Ik geef individueel advies voor het vergroten van het welzijn van een kind en doe dit voortaan met edelstenen-advies voor kinderen. De coronatijd heeft mij andere keuzes doen maken en ik ben opnieuw op zoek gegaan naar een heelwijze voor de kinderen. Edelstenen hebben op kinderen een grote aantrekkingskracht en de energie van edelstenen is krachtig.

De Vrije Energie wijze® is een heelwijze  die frequenties of trillingen van het lichaam of organen verhoogd en edelstenen doen dit!  Het werken met edelstenen doe ik al jaren, maar de vorm, waarbij we elkaar niet zien, maar alleen telefonisch spreken is nieuw. Op afstand voel ik de energie en de energie van de edelsteen die het beste bij je kind past.
De edelstenen die nog nodig zijn verkoop ik bij het advies maar als je zelf edelstenen in huis hebt adviseer ik ook wat je hier mee kunt doen en hoe je ze reinigt en oplaadt. Een índividueel advies met een telefonische afspraak kost €20. Je mag me mailen of je kunt het contactformulier invullen.

Het leren van een vak als je uit een ander land komt…

Vluchtelingen zijn net Nederlanders

Ze zijn vaak hooggeschoold en moeten nieuwe dingen leren in een vak wat ze vaak al kennen. Maar soms gaat het mis…

Ik zag hoe in een bakkerij een volwassen vrouw, die nog niet zo goed Nederlands sprak, het bakkers vak leerde. Mijn halfje bruin moest doormidden gesneden. Exact kreeg ze aanwijzingen. Beide halve broden moeten even groot zijn. Het mes pak je zo vast…