In een anderhalve meter samenleving, is het slecht vertoeven. Zorg daarom goed voor jezelf en zie het als DE kans om voor ongelijkheid van wie dan ook te strijden. Het kan altijd op je eigen manier want ieders kwaliteiten vragen wat anders. Een kloosterling kan mediteren voor gelijkheid, een activist kan de straat opgaan, een schrijver kan schrijven… Maar het is nu de tijd want beperking vraagt om de tegenhanger vrijheid.

Helderheid
Het is duidelijk dat moslims, zwarte mensen, homoseksuelen nu steun krijgen van grote groepen mensen. Dat beelden worden omvergehaald schept helderheid. Het laat zien dat je niet meer ergens aan voorbij kan gaan.

“Wat is een lichtstrijder?’
“Dat weet je wel,’ antwoordde ze met een glimlach. “Het is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen”
Coëlho

Als ik aan iemand of iets trouw moet zijn, dan is het op de eerste plaats wel aan mezelf.
Uit; elf minuten, Coëlho

“Ik ben een strijder, geen wijs man,’ zei Paulo Coëlho eens in een interview. Toch heeft hij met zijn wijze woorden mij richting gegeven. Hij heeft me geleerd dat ik niet perfect hoeft te zijn, en dat ik niet altijd hoef te vertrouwen op een ander, maar zelf mijn mening moet vormen.