De mondkapjes verwerpen in plaats van je aanpassen aan een zeer ongezond en onnodig iets. 

De mondkapjes verwerpen in plaats van je aanpassen aan een zeer ongezond en onnodig iets.

Bij schrik of stress maakt het lichaam zich klaar om te vechten of te vluchten. Omdat alleen al het dragen van een neus- en mondkapje bij een deel van de mensen stress geeft, verzet niet alleen jij je, maar ook je lichaam. Het maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Nu worden we gedwongen om te kiezen en doe je het met weerzin, dan geeft dit stress. Maar draag je geen mondkapje, dan kan de sociale druk ook stress geven. Dat is in elk geval mijn eigen ervaring.

Er is al veel over gezegd, mondkapjes werken niet en toch dragen de meeste mensen wel eens een mondkapje. Maar er is ook een bezorgde groep mensen en hun bezorgdheid komt vanuit hun grote Hart voor de kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen omdat ze zien dat het dragen van een mondkapje hen zeer doet. Of omdat ze zien hoe ouders en andere familie steeds banger worden voor de gevolgen van het langdurig dragen van mondkapjes door jongeren die er zelf nog helemaal niet zich in verdiept hebben.
Acties tegen mondkapjes dragen ontstaan altijd vanuit Harten.

Heb je veel stress doordat je ook een mondkapje moet dragen? Of heb je andere stress? Voor scholieren is er nu de mogelijkheid om voor €50 een sessie met een paard te doen. Neem even contact op via het contactformulier.