Parfum uit Egypte

Parfum als heelmiddel

De kunst van aromatherapie en parfum gaat terug naar de dagen van het oude Egypte. Ook nu worden natuurlijke parfums in Egypte voor het behandelen van verschillende klachten gebruikt.

Egyptische parfum

Waarom gebruik ik natuurlijke parfum in de praktijk?

Het is niet zo gebruikelijk om met parfums te werken en ik denk dat dit komt omdat het in Nederland niet zo bekend is. In Egypte heb je veel goede parfumwinkels en de eigenaren kunnen je de heilzame werking vaak vertellen. Ook goede natuurlijke parfums worden bereid met de beste essentiële oliën van planten. Je hebt onder andere de geuren van bloemen, hout, vruchten en kruiden en hiervan worden vele mixen bereid.

Kennis van de combinaties leidt tot harmonische mengsels van meerdere essentiële oliën.

Wist je dat voor de plant de etherische olie (een inhoudsstof)  van levensbelang is? De plant heeft dit bijvoorbeeld nodig om insecten af te weren en om ziektes af te weren.
Planten kunnen met elkaar communiceren via de etherische oliën.

2019

Mijn verblijf in Luxor in Egypte duurde ongeveer 2 maanden. Het werden twee heel leerzame maanden waar ik de diepte van de natuurparfums leerde zien.

Ik nam helende parfums mee van het Abu Simbel Perfumes Palace in Luxor en koop de  pure parfums zonder alcohol nu bij de  Egyptische webwinkel.

essentiële olie

GEURNOTEN

Een noot is een geur die in het parfum de boventoon voert. Top-, hart- en basisnoten vormen samen een ‘akkoord’. De topnoot is de geur die als eerste weer verdwijnt en die ook als eerste geroken wordt. Na een paar minuten is deze geurcomponent vervlogen en dan ontvouwen zich de hartnoten. Hartnoten hebben een paar minuten nodig voor ze te ruiken zijn en tot wel tien uren zijn ze waarneembaar. Tenslotte zorgt de basisnoot ervoor dat de parfumgeur wordt versterkt en langer aanhoudt.

Het kleinste deeltje van een natuurlijke parfum is meestal een etherische olie.

parfums uit Egypte
1

Natuurlijke parfums, de cursus in Luxor

Ik nam les in Luxor over het gebruik van parfums voor heling van lichaam en ziel en leerde hoe ze te gebruiken. In Nederland ga ik verder met de kennis die ik overgedragen  gekregen heb.

1

Wierook

In het oude Egypte werd wierook voor religieuze en medische doelen gebruikt. Het is nog steeds een deel van het leven.

Aarden
Ga rechtop zitten en doe je ogen dicht…..
Adem bewust in en laat de adem naar je buik stromen…en adem bewust uit…..
Doe dit drie keer….. en ga hierna met je aandacht naar je voeten. Voel je voeten op de grond…
Nu laat je je voeten zwaar worden en stel je je voor dat ze de aarde in zakken…..
Visualiseer dat je voeten wortels hebben en dat de wortels diep de aarde ingroeien…..
Voel hoe energie uit de aarde verbinding met je maakt… en voel de energie door de wortels naar je voeten gaan…..
Deze aardende energie gaat via je voeten naar je enkels, je benen, je bekken en gaat via je wervelkolom naar je hoofd en kruin….. Via de kruin verlaat de stroom van aarde energie als een fontein je lichaam.

 

aarden

Vrije Energie wijze

Een ander licht op ziekte en gezondheid