Persoonlijke groei

Een lange tijd niet werken kan behalve rust ook stress geven. Mensen die stress-sensitief zijn kunnen sneller last van deze stress krijgen. Je kunt een burn-out krijgen als je onder hoge druk werkt.
Burn-in heet het als je van binnen opbrand. Je hebt geen uitdagingen en doet veel onder je niveau. Je verveelt je en weet geen richting aan je leven te geven.

Ook burn-in kan je emotioneel en fysiek uitputten. Als je niet kunt werken en vrije tijd genoeg hebt, geen kinderen hebt en ook niet veel zorgen over geliefden die ziek zijn, dan ben je vatbaarder voor burn-in. Elke dag lezen, televisie kijken, computerspelen, …het is niet goed voor een mens.
Je dient iets te doen.
Een mens moet ook geestelijk uitgedaagd worden. Daar zijn we voor gemaakt en dit stamt uit de oertjid. De oermens deed veel fysiek werk, maar moest ook zorgen voor de veiligheid en dit vergt geestelijke helderheid. Als mensen geestelijk niet uitgedaagd worden ondermijnt dit het gevoel van welbevinden en het geeft stress. Mensen die weinig te doen hebben worden minder gelukkig en krijgen zelfs klachten.
Omdat door het meer thuis zijn en niet sporten er minder bewogen wordt, gaat ook het lichaam achteruit.

Ben je op het punt waarop je bovenstaande herkent?
Een reading geeft richting. En richting zoeken is verantwoordelijkheid nemen.