Home » Blog » Missie » Wijsheid uit Egypte

Wijsheid uit Egypte

door | 15 apr, 2020 | Missie

Wijsheid van Egyptenaren

Begin vorig jaar was ik 7 weken in Egypte om healing te geven aan paarden en de kennis over te dragen aan een paardenhealer. Egypte is arm en ik heb veel wijsheid van de Egyptenaar in de straat geleerd. Toen ik er was was er veel armoede.

Een verkoper op de markt in Luxor: ‘Je hebt een bepaald bedrag nodig op een dag. Als je wat over hebt houdt voor jezelf, win je niets, en als je wat je over hebt weggeeft, verlies je niets’.

Een ander zegt: ‘Als een mens een fout maakt, doe er dan niet te moeilijk over en laat het achter je’.

Voor de tijd waarin we nu leven zijn dit volgens mij helende gedachten. Het relativeert als je het arm hebt en het relativeert als je veel geld hebt. De coronacrisis kun je ook gaan zien als een hobbel, die bij je levenspad hoort. Dan laat je je niet uit het veld slaan in tijden van crisis. En grijp de lichtpuntjes, die er zeker komen, altijd met beide handen aan.
Maar…

Iemand die werkte in een klein koffiehuis en restaurant, waar alles zelfgemaakt was zei: ‘Als je geeft met je rechterhand, neem dan niet met je linker’ (betekenis: als je iets geeft, houd het dan voor jezelf, en doe het niet omdat anderen dan horen hoe goed je bent).

Misschien is het nu tijd voor zingeving en een stapje terugdoen.  Ik zag in Egypte dat het mensen dichter bij elkaar bracht.

En als laatste nog: ‘Neem aan wat je krijgt, maar loop niet achter dingen aan’.

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

Keuze Vrij Bij Mij

Op de website in de blogs probeer ik ook altijd de initiatieven die ontstaan in deze tijd te noemen en uit de vele kies ik wat mij persoonlijk...

Lees meer

de Geest

Verrast door de Geest “Als we bouwen op mensen, krijgen we wat mensen kunnen. Als we het verwachten van de Geest, krijgen we wat God kan”.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin