Home » Blog » Essentie » Helen van zielsdelen

Helen van zielsdelen

door | 12 mei, 2021 | Essentie, Heel maken

Helen van zielsdelen
De voorbeelden zijn geen voorbeelden uit mijn praktijk. Ze gaan in het klein over grote thema’s in mensenlevens.

Zielsdelen kunnen geheeld worden via de geestelijke weg of via het lichaam (Biologika). En vaak is het fijn om beiden te combineren. Maar het belangrijkste is dat het heel persoonlijk is wat het beste werkt en dit voel ik in voor ik verder ga na een hulpvraag.
Volgende week schrijf ik een blogartikel over de biologische weg.

Al jaren ben ik op zoek naar de essentie van het leven en ik heb ontdekt dat dit liefde is. Je kan het voelen als je contact maakt met de natuur en stil bent.

De liefde weer voelen
In ieders leven komt er een moment dat het moeilijk is. En vaak is dat al op heel jonge leeftijd of zelfs in de baarmoeder. Een kind is nog puur en afhankelijk van de ouders of van iemand anders die de verantwoording over het kind neemt of krijgt.
Helaas zijn, als je volwassen bent, veel problemen niet opgelost als je ouders niet de mogelijkheid hadden om naar zichzelf te kijken als jij problemen had of als ze zelf voelden dat het niet goed ging. En als een gedeeltelijk gekwetst iemand gaan de meeste mensen de volwassenheid in.
Maar kwetsuren zijn ook een oplossing om tot heling van je ziel te komen en ik vind het een hele mooie weg. Als je deze weg aandurft zal je pad niet altijd gemakkelijk zijn, maar wel vervullend. Zolang je verder komt en je het kan integreren in je dagelijks leven.

Het is belangrijk dat je mensen hebt waar je mee kan praten over wat je dwarszit en daar ligt vaak een probleem. Want schaamte ten opzichte van jezelf of schaamte ten opzichte van anderen voor je minder prettige neigingen kan gemakkelijk mee gaan doen. Omdat je weet dat een therapeut een beroepsgeheim heeft en meer kennis van de psyche zul je als het probleem te belastend voor je wordt misschien hulp zoeken.

Eerst wat achtergronden van mijn zienswijze.
Wanneer je een conflict in je zelf kunt oplossen komt ook de energie vrij die een stukje Leven tegen hield. Iemand met veel nog niet opgeloste conflicten voelt hier soms helemaal niets van, maar als je dan echt gaat voelen en wat verder kijkt dan is dat toch niet helemaal waar. Ook leven alsof het goed gaat en de kansen die er zijn in het leven ontwijken uit angst is jammer, en ik denk meestal niet nodig.

Als je wel psychische of emotionele klachten krijgt dan is het goed te beseffen dat ook dan er mogelijkheden zijn om via de vervullende weg van zingeving het te helen. Dat kan snel gaan, maar ook meer tijd vragen als er vroeger veel is gebeurd en je veel innerlijke conflicten hebt op te lossen. Neem in elk geval je verantwoordelijkheid voor wat je is overkomen en zie jezelf niet als een slachtoffer. Slachtofferschap helpt je niet verder! En een mens maakt zichzelf tot slachtoffer!

Praktijkvoorbeeld Lia (55)
Lia claimt haar familie en vrienden, omdat ze zich dan goed kan voelen. Het is ontstaan toen ze veertien was na een feest op school zoal ze zich het herinnert. Ze had er zin in, maar voor het eerst in haar leven voelde ze zich alleen. Ze sprak wel met anderen, maar kon geen verbinding meer voelen.

Hierna gebeurt dit vaker en ze kijkt terug op een middelbareschooltijd als een eenzame periode in haar leven. Hierna wordt het gemakkelijker omdat ze meer keuze voelt om haar leven vorm te geven (kan ook vermijdend zijn), maar ze raakt wel vaak nieuwe vrienden weer kwijt omdat ze zich aan hen vastklampt. Ze vraagt zich af als ze 55 is, hoe ben ik zo geworden? Hoe vind ik heling en wordt ik nog meer mezelf?

Lia had een moeder die zich van haar los maakte en het echte contact was er met haar jongere broer. Ze deed heel erg haar best als kind om het contact te krijgen met haar moeder maar hoe meer ze haar best deed, hoe leger ze zich voelde. Ze ging angst voelen voor mensen die ze niet kende en mensen familie en vrienden ging ze claimen.

Praktijkvoorbeeld Marion (32)
Marion wordt ook vaak vermeden door mensen omdat ze ernaar neigt om anderen te claimen. Maar zij heeft een heel ander verleden dan Lia. Ze had een leuke kindertijd en kan niet bedenken waarom ze claimend gedrag zo goed kent. Bij haar is het haar moeder die onopgeloste conflicten had. Haar moeder heeft zij gespiegeld en het is een deel van haar gedrag geworden.

Twee heel verschillende casussen waar verschillende oplossingen voor moeten worden gezocht. Elke situatie is anders en daarom kún je geen algemeen adviezen of methodes voor heling geven. Toch zijn er veel universele thema’s en hopelijk geeft dit artikel inzicht en een reden of een nieuwe manier om je eigen gedrag te bekijken. Ik wil met je meekijken als je ook een vraag hebt over een zieledeel wat jij in de steek moest laten, en je krijgt een aantal tips die kunnen helpen bij een helingsproces:

–      Loop geregeld op blote voeten.
–      Ga elke dag een poosje met al je aandacht naar buiten en kijk wat het doet als je contact maakt met de vogels.
–      Zie geregeld de opkomende zon. Je kan een wekker zetten en al heel vroeg even naar buiten gaan. Bij lekker weer misschien zelfs even een kopje thee of koffie drinken en extra genieten van de sfeer.

Je kan altijd een mail sturen als je persoonlijk een vraag hebt over het wegraken bij je essentie.

De blogs na aanleiding van een hulpvraag komen in plaats van nieuwsbrieven. 

 

 

 

 

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin