Home » Blog » Essentie » Man en vrouw

Man en vrouw

door | 5 jun, 2020 | Essentie

Man en vrouw in relatie

Deze blog gaat alleen over relaties tussen mannen en vrouwen en niet omdat dit voor mij belangrijker is, maar omdat ik dit goed in kan voelen en niet zo goed in relaties tussen twee vrouwen of twee mannen.

Ik begin met een tekst van Coëlho die intuïtief tot mij kwam toen ik focuste op de relaties tussen mannen en vrouwen;
Goed en kwaad hebben hetzelfde gezicht, alles hangt af van de periode waarin ze ons pad kruisen.

Zolang een vrouw het gevoel heeft dat de man haar niet genoeg geeft is er nog wrijving in haar. Zolang de man verwacht dat de vrouw alles voelt en ziet wat hij kan voelen en zien is er nog wrijving of irritatie bij de man.
Ik krijg door dat dit ingaat tegen hoe we in het Westen naar de man en de vrouw kijken; ‘de vrouw is gevoelig en de man is vrij gevoelloos’.

Maar de man is beter in staat om een beslissing te nemen over moeilijke dingen terwijl de vrouw vaak een beter overzicht heeft en meer dingen tegelijk kan.

Vrouwen onderling bepraten vaak veel met elkaar en tonen gemakkelijker hun gevoelens dan mannen. Mannen gaan samen vissen en kunnen samen uren zwijgen. Dit lijkt voor vrouwen raar, maar in het zwijgen zit een grote kans om goed te voelen en te bedenken wat het beste is in een bepaalde situatie. Zij kunnen daarna een betere beslissing maken omdat ze alle kanten hebben gevoeld of gezien.

Doordat vrouwen veel meer met elkaar delen (vroeger en in een land als Egypte zijn de vrouwen overdag altijd bij elkaar) dan mannen worden zij gevoeliger in wat het beste ‘medicijn’ is voor zichzelf en het gezin. Als vrouwen leren van vrouwen worden ze betere verzorgers voor hun kinderen en worden het sterke vrouwen als ze alleen zijn.

De relatie
Een man heeft het, ook als hij samen is met een vrouw en samen in één huis woont, nodig om bij tijd en wijle te zwijgen. (Ik bedoel geen zwijgen na ruzie want dat is afweer). Het is het zwijgen wat bij de man hoort. De man moet de ruimte hebben om zijn eigen gang te gaan en energie op te doen voor het gezin. Dat de vrouw het zwijgen echt begrijpt moet de man niet verwachten.
Vanuit de oer gezien is tijd hebben om goed te voelen en dan te weten wat hij moet doen nodig voor de overleving van zijn gezin.

Een vrouw heeft het nodig om te kunnen praten en vertellen als er iets is ook al is het voor de man niet belangrijk. (Dit is niet roddelen of uren over een onderwerp doorgaan omdat dat afweer is). Een vrouw moet niet vrouwlijke antwoorden óf een antwoord verwachten maar vertrouwen dat de man het hoort en meeneemt in zijn taak als man. Voor feedback en steun in haar zorgen heeft ze andere vrouwen nodig.
Vanuit de oer gezien is gevoelens delen met andere vrouwen leren vertrouwen op zichzelf wat nodig is voor de overleving van haar gezin.

Wat veel vrouwen niet weten is dat mannen niet emotioneel of gevoelig zijn, maar veel beter Voelen dan vrouwen.

In de huidige tijd willen vrouwen graag dat mannen meer hun gevoelens tonen en een vrouw wil graag dat mannen alles voor haar doen waar zij gelukkig van denkt te worden. Mannen zijn loyaler en hebben minder verwachtingen. Hun valkuil is, in deze tijd, dat ze alles voor vrouwen doen en hun aanvoelingsvermogen die ze nodig hebben kwijt raken. En dit geeft problemen omdat ons oerinstinct altijd aanwezig is en we hier zijn voor een grotere taak. De zorg voor het geheel is waarvoor we op aarde zijn, en dat kan het beste als we de oerprincipes waar alles op gebasseerd is nooit verlaten.

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin