Home » Blog » Paarden » Paarden en jeuk

Paarden en jeuk

door | 29 mei, 2020 | Paarden

Paarden en jeuk

Gisteren was ik in een natuurgebied waar wilde paarden me lieten zien dat het nu voor mij niet de tijd is om paarden met staart- en maneneczeem te behandelen. Bij staart- en maneneczeem behandel je voor jeuk en open plekjes die erg pijnlijk kunnen zijn voor paarden. Deze paarden zijn allergisch voor het speeksel van een mugje ook wel knut genoemd.

Jeuk en huidklachten hebben te maken met een scheidingsconflict gezien vanuit de Biologika. Ook de paarden met staart- en maneneczeem hebben toen ze werden geboren een scheidingsconflict ervaren en vaak omdat er mensen waren toen de merrie beviel. Deze laatste zienswijze is een Vrije Energie wijze zienswijze.

Biologika

Biologika is een wetenschap en  heeft een logische verklaringen voor ziektes.  Huidproblemen worden veroorzaakt door scheidingsconflicten. En dat is wat er met ‘de anderhalve meter maatschappij’ aan de hand is. Er zijn nu heel veel mensen die moeten dealen met de tijdelijke scheiding van een geliefde.
Tip: als je goed benoemd wat jij erbij ervaart en je niet groter voordoet dan je bent hoef je gevoelens niet op te slaan.

Een klacht of ziekte wordt volgens de Biologika bij een mens veroorzaakt wordt door een gebeurtenis die als traumatisch werd ervaren, iemand komt er niet los van en beleeft het geïsoleerd (zonder er met anderen over te praten). Daarom is praten ook altijd belangrijk nadat er iets is belangrijks is geweest. Dan kunnen mogelijk alle als trauma ervaren gebeurtenissen beter verwerkt worden.

Over de paarden
Paarden voelen alle emoties van mensen met wie ze een band hebben. Als ze voelen dat het teveel of overweldigend is kan een paard klachten van mensen overnemen. Dieren kunnen ‘dragen’ voor mensen.
In het boekje wat ik dit voorjaar schrijf over paarden wijd ik een hoofdstuk aan ‘het dragen voor mensen’.

De wilde paarden
Ik kreeg deze week, sinds een aantal maanden weer contact met individuele paarden. Het waren wilde paarden die me lieten zien wat ik nog niet zag of doorhad. Wat ik gevoeld had was dat ik in deze tijd geen paarden moet helpen. Dat zou andere problemen kunnen geven. Ik begrijp het nu beter.
Het is me met hulp van de paarden duidelijk geworden dat paarden nu wat meer emotioneel afstand nemen omdat jeuk anders het gevolg kan zijn.

Meer informatie over Biologika vind je op de website van Biologika Nederland.

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin