Publicaties

dichtbundel en publicaties

Schrijven en publiceren doe ik al jaren en eind 2020 verscheen mijn eerste echte boek bij uitgeverij Boekscout. In Spiegelbeeld verschenen artikelen en een column van mij over healing, gezondheid en  mondkapjesplicht op scholen. Het tweede boek wordt uitgegeven bij Novum en komt uit in september. Compenseeer je in deze tijd of leef je voluit? Het wordt weer een mooi en klein boekje, met kritische geluiden over alle maatregelen die over ons heen worden gestrooid en met lekkere en hele eenvoudige recepten om je potentieel te gaan leven. DE TITEL LUIDT, COMPENSEREN OF COMPONEREN.

Nieuwsbrieven 2020

Een hart onder de riem 17 maart 2020
Een nieuwe werkelijkheid 22 mei 2020
Heling met paarden 10 november 2020

Toen ik in mei van het jaar 2020 de dichtbundel, moederloos maar niet moedeloos, een ommekeer schreef, moest de crisis eigenlijk nog beginnen. Maar ook ik voelde de gevolgen van de maatregelen zoals velen en het voelde niet normaal dat we allemaal in onze huizen zaten voor een onzichtbaar virus. Het woord anderhalvemetersamenleving triggerde me en ik voelde verzet in al mijn cellen.
Maar wat voelde het ook sereen, die stilte in de stad en de dorpen waar ik voor mijn bundel met de auto langs trok. En wat trok het aan me om de provincie Groningen  in te trekken en oude kerkjes te bezoeken met bij elk kerkje als antwoord een gedicht.

In mei van het vorige jaar kon ik niet verzinnen dat ik ook nog angstig zou kunnen worden voor wat er nog komen zou, de maatregelen. Gelukkig is dit steeds van korte duur en ga ik weer verder en weet dat dit weer een stukje opruimen is. Angst is het tegenovergestelde van vertrouwen en via angst kun je leren wat vertrouwen inhoud.

Mijn ervaringen en gevoelens wil ik graag delen via het schrift want dan kan ik gemakkelijk bij de kern komen. Dichten is één van de vormen die ik heb. Een gedicht lees je met je rechter hersenhelft en verwerk je daarom anders dan wat je in het nieuws hoort of leest. Menselijkheid en normaal contact is mijn boodschap in moederloos maar niet moedeloos, een ommekeer.

Allemaal hebben we naast angst ook vrijheid in onszelf. Vrijheid die soms onzichtbaar is voor jezelf en die je terugwint als je weer je kracht herkent en voelt. Moederloos maar niet moedeloos, een ommekeer helpt je daarbij. De bundel is te koop in de boekhandel.

 

Vrije Energie wijze

 

The most effective way to help yourself
is to help the Earth.

 

 

 

 

Vrije Energie wijze

Transformatie

Moederloos maar niet moedeloos, een ommekeer is een onderdeel van mijn andere werk en kan een helende ervaring zijn.

Dwingeland
Nederland
Ik wil niet in een dwingeland wonen.
Geen leiders met muilkorfen die kinderen dwingen hun na te doen.
Ik wil leiders die niet zo angstig zijn en die kinderen vertrouwen geven.

-Ellen

Gedichten

 Laten we gaan Leven
vergeten
wat was
wat is
een nieuwe wereld
SamenLeven

-Ellen

 

Drie edelstenen in een vensterbank
bijeen
De rozenkwarts, een amethist en bergkristal.

Drie zuivere kinderhartjes
ze voelen
de essentie van edelsteen NOG.

Drie kleine meisjes uit groep 4
Ze voelen het als oudere broer uit groep 8
lijdt.
Lijdt aan de mondkapjesdwang.

Drie kinderhartjes die samenknijpen
en ik zeg het niet hardop
maar hebben we straks hun oudere broertjes en zusjes nog?

-Ellen

De laatste zin verwoordt mijn zorgen over de emotionele gevolgen van het dragen van mondkapjes door jonge kinderen.