Home » Blog » Stress en hulpverlening » ‘Toeschouwer zijn’ en hoe hiermee omgaan in de coronacrisis

‘Toeschouwer zijn’ en hoe hiermee omgaan in de coronacrisis

door | 18 apr, 2020 | Stress en hulpverlening

Lostriloefeningen kunnen stress uit het lichaam halen. Ik merk dat omgaan met de coronacrisis niet zo moeilijk is voor mij, omdat ik in mijn naaste omgeving geen schrijnend leed zie. Daarentegen hoor ik vaak over meer rust en tijd om tot jezelf te komen. Als ik nieuws lees, dan zit er een gat tussen wat ik ervaar op het moment, en wat anderen wat verder weg meemaken.
Mogelijk geeft dit toch stress, ook al ben ik me dat niet zo bewust. Het is bekend, dat toeschouwer zijn soms nog stressvoller is, dan omgaan met een stressvolle situatie. Niets kunnen doen kan ook een stress reactie op gang brengen. En dat kun je nu beter voorkomen dan dat je hier later achter komt. Want de situatie is zoals het is, en velen hebben geen werk, werken thuis, hebben soms te weinig inkomen om rond te komen, en moeten afwachten.

Aan de stress is wel wat te doen!
Yoga is een hele goed start van de dag.
Het lichaam slaat alles op en dit kun je met een kleine oefening dagelijks even lostrillen.
Lostriloefeningen, brengen een natuurlijk reflectief mechanisme van spier- en bindweefsel op gang. TRE is een methode om stress te laten afvloeien.

Onderstaande informatie is niet van mijzelf:
TRE bestaat uit een serie van 6 voorbereidende oefeningen en één slotoefening. Om TRE volledig te ervaren, kun je het best de hele serie volgen.Wil je op een veilige manier proeven wat TRE is, dan geeft deze oefening een idee: ga met je rug tegen de muur staan, in zithouding, alsof je op een stoel zit. Houd deze houding een tijdje vast, op een zeker moment zullen je beenspieren gaan trillen. Die trillingen kun je gewoon toelaten. Dat is juist goed. Zorg er wel voor dat de intensiteit van de houding op een schaalt van 1 tot 10 niet hoger komt dan 6. Geef je de situatie een 7, schuif dan wat omhoog tegen de muur, dan neemt de intensiteit weer af, of strek je benen, daarmee stop je het ontladingsproces.
Deze oefening komt van: TRE trillen tegen stress.

Als je nodig spanning moet loslaten omdat je teveel spanning ervaart in je hoofd en lichaam, zou ik het advies geven om een deskundige raadplegen. In mijn praktijk kan dat nu niet, omdat met de maatregelen live contact niet mogelijk is.
Voor deze crisis, deed ik een jaar lang onderzoek naar het effect van afstandshealing met de Vrije Energie wijze. Om mezelf een stukje rust te geven, en niet met alle nieuwe besluiten mee te gaan, zijn tot september alleen sessies op afstand, advies op afstand en afstandshealing mogelijk. Ook dan heb ik mogelijkheden die vaak een goed effect hebben. De mogelijkheden lees hier.
De zelf-healingen heb ik nu ook uitgeschreven en ingesproken. De achtergronden vind je op Vrije Energie wijze

Wil je het echt zelf gaan doen, voor € 5 bestel je de tekst met aanwijzingen voor zelf-heling.

Als je me kent, weet je dat ik van mijn werk houdt en dat ik het graag goed doe. En als je me niet kent, lees dan eens de recensies van anderen!

Over mij

Ik ben ontwikkelaar van de Vrije Energie wijze en met hart en ziel geef ik de Vrije Energie wijze in verschillende vormen door.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin